Vital Stahievitch

De najaarsconcerten van het DKO zijn op 31 oktober om 20.00 uur in de Martinus kerk te Warnsveld en op 2 november om 15.00 uur in het Huis voor de Amateurkunst, Scheepvaartstraat 9 in Deventer.

De Martinus kerk is een mooie locatie met goede akoestiek, waar wij al eerder gespeeld hebben.
Het Huis voor de Amateurkunst is gelegen naast het café restaurant Dok H2O in het oude haven gebied van Deventer, een leuke, moderne zaal in een voormalige bedrijfsruimte: kussentje meenemen wordt aanbevolen!.

Wij spelen de Variaties op een thema van Tchaikovsky van Anton Arensky, een leerling van Rimski-Korsakov en een tijdgenoot van Rachmaninov. Zijn bekendste werk is het pianotrio nr. 1. Daarna komt de 9e strijkerssymfonie van Felix Mendelssohn, ookwel de  Schweizer Symfonie genoemd, vanwege een Alpen melodie in het derde deel.

Na de pauze begeleiden wij de solist, , pianist  afkomstig uit Minsk en thans wonend en werkend in Amsterdam, in het 2e pianoconcert in f mineur van Frederic Chopin. De orkest partij, die normaal door een symfonie orkest gespeeld wordt met blazers, wordt nu alleen door strijkers uitgevoerd: een bijzondere bewerking!
We sluiten af met de Libertango van Astor Piazzolla, waarin ook de solist meespeelt.


Wij verheugen ons op de aanstaande concerten, waarmee we het 30 jarig bestaan van het DKO vieren.
Wij nodigen u hierbij van harte uit en hopen u wederom als luisteraar te mogen begroeten!