Het Deventer Kamer Orkest geeft op vrijdag 30 oktober om 20:00 uur een concert in de Martinus kerk, Kerkplein 1, 7231 AE Warnsveld en op zondag 1 november om 15:00 uur in Het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer.

Op het programma:
Het fluitconcert in D mineur van C. Ph. E. Bach.
Werken van Britten, Delius, Warlock en Janacek.

Dirigent: Ilia Belianko
Solist: Felix Niël

De Nederlandse fluitist Felix Niël ontwikkelt zich heel snel tot een solist van naam onder zijn generatiegenoten. Door zijn oprechte en toch vernieuwende aanpak van de muziek, probeert hij met zijn luisteraars in contact te komen en ze mee te nemen in de inspirerende wereld van de muziek. Samen met de Spaanse pianiste Carla Fernandeze Boix maakt hij spannende programma's. In hun ontwikkeling wijken ze af van de geijkte paden in de wereld van de kunst.

In 2014 slaagde Felix voor het examen aan het Royal Northern College of Music in Engeland waar hij daarna nog het Internationale Diploma haalde als John Halsall Scholar. In 2015 won Felix de derde prijs tijdens de Dutch International Flute Competition. Nog meer ervaring deed Felix op met orkestwerken bij het Chamber Orchestra of Europe Academy en de Academie van het Concertgebouw Orkest.

In zijn jonge jaren ( hij is pas 25 ! )  studeerde hij bij Wissam Boustany, Trevor Wye in Engeland en in Nederland bij Rien de Reede aan de Jong Talent School van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij nam deel aan verscheidene masterclasses o.a. Bij William Bennett, Rachel Brown, Abbie de Quant en Berdien Stenberg.

Kaarten aan de zaal en in de voorverkoop bij de leden van het orkest. Toegangsprijs: € 15,- (inclusief koffie). Jongeren gratis.