Page image

Deventer Kamer OrkestHistorie

Het Deventer Kamer Orkest heeft in de loop der tijd diverse namen gehad. Het begon in 1973 als het Deventer Kamermuziekensemble, dat bestond uit een koor en een orkest.

In 1983 maakte het orkest zich hiervan los en ging verder onder de naam “Con Fuoco’. De toenmalige dirigent Brand Bronsema snuffelde graag in oude bibliotheken in het buitenland. Dit heeft het orkest toen een wereldprimeur opgeleverd. Na honderden jaren klonk weer het ‘Concerto in Sol a quatro’ van Vivaldi.

In 1986 kreeg het orkest onder de dirigent Gottfried Sembdner zijn huidige naam: het Deventer Kamer Orkest. Gottfried’s banden met zijn geboorteland Duitsland waren de basis voor een serie uitwisselingsconcerten met orkesten uit Erfurt en Schwerin.

Vanaf 1991 werd Martin Buninga de dirigent. Onder zijn leiding begon het DKO met het uitvoeren van grotere symfonische werken. Daarna heeft het orkest olv Henry Kelder en Ilia Belianko gespeeld en sinds september 2020 is Peter Bogaert dirigent en artistiek leider van het orkest.

Geschiedenis Deventer Kamer Orkest
In 1986 kreeg het orkest onder de dirigent Gottfried Sembdner zijn huidige naam: het Deventer Kamer Orkest.