Page image

Peter BogaertOnze dirigent

Peter Bogaert werd in Antwerpen geboren en studeerde viool, compositie en orkestdirectie in Amsterdam, Den Haag, Basel, Berlijn, Rotterdam en Weimar. De laatste tien jaar bouwde hij een gevarieerde carrière uit door heel Europa. Na een dienstverband als concertmeester bij het Orkest van het Oosten gedurende tien jaar, is hij nu gast-concertmeester bij orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Belgian National Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen, Casco Phil, Opera de Rouen e.a.. Hij is ook regelmatig als solist onderweg, zoals met de 4 seasons recomposed van Max Richter, in samenwerking met Jef Neve.

Als dirigent is hij werkzaam voor verschillende professionele organisaties als Phion, de Nederlandse Reisopera, ed. Tegelijk richt hij zich op talentontwikkeling. Hij is nauw betrokken bij de werking van het Nationaal Jeugdorkest Nederland en verschillende studentenorkesten. Onlangs richtte hij met de Euregio Orchestra Academy een gloednieuw en enthousiast ontvangen projectorkest voor jong talent op.

Eveneens is hij meer en meer bezig met componeren en muziekproductie. Verschillende werken van hem werden door de jaren heen tot creatie gebracht, en worden regelmatig geherprogrammeerd. Zijn muziek kenmerkt zich door een klankzoektocht zonder taboes, een ritmisch postminimalisme dat desondanks de complexiteit niet schuwt, en tegelijk een hang naar lyriek zonder in conventies te willen vallen.

Als dirigent is hij werkzaam voor verschillende professionele organisaties als Phion, de Nederlandse Reisopera.