Page image

Deventer Kamer OrkestMeespelen

We hebben weer plaats voor violisten en altviolisten. Goed geoefende spelers zijn van harte welkom. Kom een paar keer meespelen met ons orkest om te ervaren hoe leuk dat is. Daarna kun je na een auditie lid worden van ons orkest.

Repetities

De cultuur binnen het orkest is te omschrijven als zeer informeel en gezellig, maar wel gedreven. De orkestleden zijn erg betrokken bij de algemene gang van zaken. Het orkest heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van te spelen werken. Het heeft een breed en afwisselend repertoire variërend van barok, klassiek tot theatraal. 
De repetitieavond is wekelijks onder leiding van Peter Bogaert op donderdagavond van 20.00-22.15 uur in het Saxion Ketelhuis, op het terrein van de voormalige gasfabriek, Zutphenseweg 6c, 7418 AJ Deventer. Met de auto kun je voor de deur gratis parkeren.

Als je interesse hebt om mee te spelen, kan je vrijblijvend contact opnemen met een van de bestuursleden.

Van onze leden wordt verwacht dat de individuele partijen zo goed mogelijk thuis of met de hulp van een docent worden voorbereid. In de repetities gaat het niet om het leren kennen van de partij, maar om de interpretatie van de muziek en hoe je eigen partij in het geheel past.

Contributie

€275,- voor leden en €150,- voor projectleden.

Daarvoor krijg je: Meer dan 40 repetities per jaar o.l.v. een professioneel dirigent, groepsrepetities geleid door de aanvoerders, ’tutti’-dagen en/of een studiedag en als er voldoende belangstelling is, een concertreis naar het buitenland (de concertreis valt buiten de contributie).

Een jaarlijkse kamermuziekavond/middag van en voor leden van ons orkest. Onze reguliere concerten zijn in het voor- en najaar. Elk concert wordt in principe tweemaal gespeeld.

Soms dragen we als orkest bij aan nog een ander project, dat op ons pad komt, zoals het Dickens Festival (Deventer Kerststad), Het Midzomerfestival in Diepenveen, Deventer Maestro (Klassiek met een twist, Havengebied), en de jaarlijkse Lebuïnuslezing in de Lebuïnuskerk.

Het Deventer Kamer Orkest is bovenal een heerlijk en muzikaal hardwerkend orkest met amateurs van een goed niveau, waar het ook nog eens bijzonder gezellig is!

Het orkest heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van te spelen werken. Het heeft een breed en afwisselend repertoire variërend van barok, klassiek tot theatraal.
Violisten Deventer Kamer Orkest